Tervetuloa jumalanpalvelukseen

Jumalanpalvelusta vietetään pääsääntöisesti joka sunnuntaina Juvan kirkossa klo 10 ja Koikkalassa sekä Vuorenmaalla kerran kuukaudessa klo 12.

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Siinä seurakunta saa kuulla Jumalan sanaa ja saada osaksensa myös ehtoollisen sakramentin. Jumalanpalvelus on samalla pääsiäisen muistojuhla ja Kristuksen ylösnousemuksen juhla. Sunnuntaiaamu muistuttaa tyhjästä haudasta. Jumalanpalveluksesta käytetään myös sanaa liturgia, joka tulee kreikasta ja tarkoittaa yhteistä työtä. Jumalanpalvelus on siis samalla tilaisuus, jossa seurakunta palvelee kaikkivaltiasta Jumalaa, mutta samalla Jumala myös palvelee ihmistä.

Jumalanpalvelukset seuraavat kirkkovuotta, jonka ajankohta määrittelee jumalanpalveluksen aiheen ja luettavat tekstit. Kirkkovuosi alkaa 1. adventtisunnuntaista ja päättyy Tuomiosunnuntaihin, sen kierto siis poikkeaa hieman kalenterivuodesta.

Haluaisitko olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa jumalanpalvelusta?

Juvan seurakunnan jumalanpalvelukset ovat vapaaehtoisvetoisia eli jokaisena pyhänä yksi seurakuntalaisista koostuva vapaaehtoisryhmä suunnittelee ja toteuttaa jumalanpalveluksen haluamiensa painotusten pohjalta. Tämä tehdään yhteistyössä kanttorin ja vastaavan papin kanssa. Käytännössä ryhmä pääsee siis vaikuttamaan jumalanpalveluksen ulkoiseen toteutukseen, musiikkiin, rukouksiin, ihmisten kohtaamiseen ja tämä mahdollistaa hyvinkin erilaiset toteutukset jumalanpalveluksessa, kuten myös mahdolliset "erikoismessut".

Uusille suunnitteluryhmille on tilaa – ilmoittautukaa rohkeasti mukaan!

JUMALANPALVELUSRYHMIEN YHTEYSHENKILÖT KAUDELLE 2017-2019

Minna Ahonen
Paavo Ahonen 
Saimi Koivunen
Pertti Lehikoinen
Risto Löppönen
Aarno Ylönen
Sirkka Väänänen
Leena Mustonen

Jumalanpalvelusryhmien toiminnasta saa lisätietoja Sakulta. Mikäli sinua kiinnostaa toimia osana ryhmää tai kerätä ryhmä, jonka yhteyshenkilönä toimit, ota yhteyttä. Uusia ryhmäläisiä kuin myös uusia ryhmiä mahtuu mukaan toteuttamaan, suunnittelemaan ja kehittämään jumalanpalvelusta Juvan seurakunnassa.

Saku Lemmetyinen, kappalainen
044 0340 983